Szef kuchni poleca

Dania Jarskie

  • Pierogi ruskie
  • Naleśniki z serem
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną
  • Krokiety z kapustą
  • Krokiety z kapustą i pieczarkami

Przystawki Zimne

  • Śledź w śmietanie
  • Śledź po japońsku
  • Śledź po węgiersku
  • Róża z łososia wędzonego
  • Tatar śledziowy na jabłku
  • Tatar z polędwicy
  • Galaretka drobiowa
  • Galaretka wieprzowa
  • Grzanki z masłem czosnkowym
  • Roladka z łososiem

Przystawki Gorące

  • Flaczki po staropolsku
  • Potrawka Cygana
  • Wątróbka z drobiu w sosie
  • jabłkowo-żurawinowym
  • Pieczarki z rusztu z sosem śmietanowym
  • Ser prażony z sosem tatarskim
  • Domowe pierogi z mięsem
  • Bigos po staropolsku
  • Gołąbki z ryżu i mięsa

 

 

Sałatki

  • Sałatka nicejska
  • Sałatka Cezar z grilowanym kurczakiem
  • Sałatka Cezar z grilowaną rybą
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z kurczaka z kiełkami soi

Dania z Ryb

  • Sola w sosie cytrynowym
  • Filet z mintaja w cieście piwnym
  • Pstrąg po polsku
  • Łosoś w sosie pomarańczowym
  • Ryba maślana w panierce serowej

Desery

  • Banany smażone z lodami
  • Deser rajski ogród
  • Szarlotka na gorąco
  • Sernik wiedeński
  • Puchar lodowy z anielskimi włosami

Polecamy ciasto
własnej produkcji !!

Zupy – Kremy

  • Żur staropolski
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Zupa cebulowa z zapiekaną grzanką
  • Rosół po królewsku
  • Zupa z zielonego ogórka
  • Bulion z kołdunami
  • Rosół z makaronem domowym
  • Zupa dnia

Dania z Wołowiny
i Cielęciny

  • Placki po węgiersku
  • Polędwica po angielsku
  • Ozorki w sosie chrzanowym
  • Cielęcina pięciu smaków
  • Cielecina saut’e z sadzonym jajkiem

Jarzyny, Dodatki
Uzupełniające

  • Ziemniaki
  • Ziemniaczki pieczone po francusku
  • Frytki
  • Torcik ryżowy
  • Placki ziemniaczane
  • Placki warzywne
  • Warzywa gotowane
  • Zestaw cztery pory roku
  • Sałatka włoska z buraczków
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Kalafior z masłem
  • Brokuły gotowane

Dania z Wieprzowiny

  • Polędwiczki wieprzowe
  • w sosie kurkowym
  • Schab a’la clasik
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Kotlet wykwintny
  • Schab po staropolsku ze śliwkami
  • Pieczeń faszerowana morelami
  • Brizol z pieczarkami
  • Staropolski kotlet schabowy
  • Golonka po bawarsku
  • Spaghetti a’la bolognese
  • Półmisek firmowy